Over

Everswijn opende in november 2014 zijn deuren. Eigenaar Berry Evers, werkte daarvoor bij een groothandel op de wijnafdeling, bij enkele wijnwinkels en uiteindelijk bij een importeur van Portugese wijnen, waar de liefde voor de mooie wijnen uit dat land alleen maar toenam. In april 2014 kon hij de winkel in Amsteldorp overnemen van de erven van de, helaas veel te vroeg op zijn vakantie in Spanje overleden, legendarisch bakker Kees van Oostveen. 

Na een half jaar hard werken konden de deuren begin november open en was Everswijn een feit.

Zich specialiseren in Portugese wijn en deze ook zelf importeren was van meet af aan het streven.

Inmiddels worden er zo'n 6 kwaliteitswijnhuizen exclusief voor Nederland geïmporteerd en nog enkele op incidentele basis.

In de winkel is daarnaast het assortiment Duitse wijn groot, met name Riesling en Spätburgunder (Duitse benaming van Pinot Noir). Deze worden vooralsnog niet zelf geïmporteerd, maar van een aantal kleine, gespecialiseerde importeurs betrokken. 

Daarnaast zijn er ook een klein aantal Italiaanse ,Franse en Spaanse wijnen verkrijgbaar. Wijnen buiten Europa worden in principe uit principe niet ingekocht. Het milieu te aantasten met stookolieschepen is natuurlijk van de gekke. Het merendeel van die wijnen is gemaakt van druiven die van origine uit Europa komen en het hier minstens even goed doen.

Het aandeel biologisch en natuurwijn wordt steeds groter en zal blijven stijgen.

In de webshop beperkt Everswijn zich voorlopig tot een aantal van de exclusief geïmporteerde Portugese wijnen.

À sua saúde!